Omgeving - Kletteren - Turijn - Activiteiten

HomeLa Norma in winter & zomerAccomodatieKinderenOmgevingBeschikbaarheidFoto'sContactRoute

Omgeving
U
kunt uw hart ophalen in de omgeving van La Norma dat gelegen is aan de rand van het Parc National de La Vanoise, het eerste natuurpark in Frankrijk. Hier treft u gletsjerijs, monolieten en oude forten. Hier is nog echte wildernis. Steenbokken, gemzen en marmotten, een enkele adelaar en honderden verschillende bloemen. Het informatiecentrum van het park zit in Lanslebourg - Mont Cenis.

Kletteren
Op 10 minuten rijden van La Norma zijn verschillende kletterhellingen. Maison de La Norma verstrekt verdere informatie.
Erg leuk ook met kinderen (vanaf ongeveer 10 jaar) is het ‘Avonturenpark’ bij Termignon: aangelijnd baan je je een weg op 15 meter hoogte langs kabels, netten en slingerend aan touwen.

Turijn
Nog nauwelijks ontdekt als toeristische bestemming is deze bakermat van de slowfood-beweging een bezoek meer dan waard. Schitterende winkels met alle grote modemerken, interessante musea: door de Tunnel de Frejus zit u binnen vijf kwartier aan een echte Italiaanse cappuccino!

Ook
Een kijkje nemen bij de glasblazer in Avrieux, pootjebaden bij de 50m hoge waterval tussen Aussois en Avrieux, historie opsnuiven bij de forten van St Gobain, proeven bij de kaasmakers van de befaamde Blue de Termignon: alles op zo’n 15 minuten rijden van La Norma.

Blue de Termignon